Nyt puran mieltäni ja kunnolla ! Ei ole sitten tarkoituksenani ketään loukata, mutta nyt kiehuu vaihteeksi kovinkin yli.

Mitäs tämä nykymaailman kauneusihannointi onkaan ? Hmmm, naisen pitää olla sairaalloisen laiha, silikonit tai muuten tyyliin ö- kupin rinnat, pituutta pitää olla, pitkä ja hieman laineikas tukka tietenkin...täydellinen iho...listahan on jokaiselle tuttu joka edes hieman seuraa mediaa. Kaikkea, oikeasti, ihan kaikkea mainostetaan vähä pukeisilla naisilla. MIKSI ?? Harvempi niitä henkka maukan koon XS vaatteita ostelee..  Ei se ole todellisuutta. Kun kävelet tuola kadulla niin kuinka monta tälläistä "mainosten" tms. tyttöjä näet ? Et montaakaan. 

Sitten hah, ihmetellään miksi nuoriso voi pahoin. On kaiken näköistä ongelmaa koulussa, kotona ja muutenkin. Kyllä tämä varmasti koskettaa aika lailla kaikkia naisia. Nuorten itsemurhat on kasvussa, mielenterveys ongelmat lisääntyy. On kaikenlaista pahaa oloa. Miksi ? 

Otetaan esimerkiksi nuori, murrosikäinen tyttö. Nimetään hänet Maaritiksi. Hän on vielä ala-asteella. Osa luokka kavereista meikkaa ja on niin olevinaan aikuista. Luokan poikiakin alkaa pikkuhiljaa tytöt kiinnostaa. Mutta mikä vika on Maaritissa ? Hänkin on pikkuhiljaa alkanut opetella meikin käyttöä ja vaatteetkin hän valitsee huolella. Hän on muutenkin aika samanlainen kuin luokan "suositut" tytöt. MUTTA, Maarit ei ole hoikka, hänellä on jo kunnon rinnat joita hän häpeää sillä muut tytöt ovat vielä lapsen mallisia, hänellä on silmälasit ja hurjan luonnonkiharat hiukset. Siinä syitä miksei hän kelpaa. 

Ennen seiska luokan alkua Maarit saa viestiä tuntemattomasta numerosta. Henkilö sanoo olevansa Henkka ja 15-vuotias. Henkka on kuulema ihastunut. Maaritilla ei ole mitään halua kuka tämä Henkka on. Silti hän haluaa tutustua, onhan kyseessä hieman vanhempi poika. "Henkka" osaa sanoa juuri oikeat asiat tyhmälle Maaritille ja Maarit rakastuu. He sopivat tapaamisen. Henkan on tarkoitus ilmestyä mopolla paikalle. Päivä koittaa ja Maarit odottaa sovitussa paikassa. Paikalle ilmaantuukin auto joska nousee keski-ikäinen mies. Maarit yritetään raiskata. Viime hetkellä hän pääsee pakoon. Neljään vuoteen Maarit ei puhu tästä mitään..

Maarit menee yläasteelle. Hän on heittänyt silmälasit nurkkaan koska nehän tekee tytöstä ruman, ei sillä väliä vaikka näkeekin vähän heikosti kunhan näyttää hyvältä. Hän herää kaksi tuntia ennen kouluun lähtöä jotta ehtii meikata ja suoristaa hiukset. Maarit on päättänyt uuden koulun myötä tulla vihdoinkin "suosituksi tytöksi" jonka kaikki pojat haluavat. Noh, todellisuus kolahtaa pahasti seiska luokan aikana, hänellä on edelleen muotoa, toisinkuin muilla tytöillä. Maarit on hieman pulska. Kaikki tiedämme muutenkin millaista helvettiä yläaste voi olla. Päivittäin Maarit kuulee vitsailuja mahastaan tai aknesta joka hänelle on puhjennut meikkivoiteiden takia. Yhtäkään poikaa ei kiinnostanut. 

Maarit on aina ollut perso kaikenlaisille herkuille. Varsinkin sipsit ovat olleet suurinta herkkua. Hän rääkkää itseään kauheasti jotta laihtuisi, mutta sortuu lopulta taas mässäilemään. Hän syö pahaa oloaan pois ja saa entistä huonomman olon ja menee oksentamaan. Hänellä on nyt bulimia.  Jossain vaiheessa henkiset kivut ovat kovemmat ja pelkkä syöminen ei enää auta. Siinä vaiheessa alkaa viiltely. 

Kahdeksannella luokalla asiat pahenee. Maarit koittaa kaikkensa jotta sulautuisi massaan. Hän turmelee kiharansa ja vaalentaa koko tukan. Suoristusrauta ja pakkelitkin kuuluvat edelleen aamutoimiin. Hän alkaa ostaa samantapaisia vaatteita mitä muutkin käyttävät, vaikkei niissä itse viihdykkään. Maarit vaan haluaa olla kaunis ! Noh, hän ihastuu ja tunne onkin tällä kertaa molemmin puoleinen. Ongelma on vain siinä, että poika on kiinnostunut feikki-Maaritista ja hänellä ei ole hajuakaan kuka Maarit on oikeasti. Hommahan kaatuu parin kuukaden jälkeen koska poika kyllästyy. Maaritin ensimmäinen "oikea" suhde, on ohi. Ja mitä tämä tekee hänen jo valmiiksi huonolle itsetunnolle ? Ensin viiltely, lisää viiltelyä. 

Seuraavana tulee kapina, Maarit alkaa tupakoimaan ja ryyppäämään. Hän haluaa haistattaa koko maailmalle paskat. Sitten seuraa romahdus, viinaa ja lääkkeitä. Monesti. Mutta ei, aina kun hän herää hän kiroaa kun on vieläkin elossa... VAnhemmat saa tietää, ravataan psykologeilla, puhutaan huostaan otosta jne. Maarit vaan haluaa pois. 

Kesä ennen yhdeksättä luokkaa. Maarit ei voi luottaa miehiin ja toteaakin olevansa bi-seksuaali. Hän on ylpeä suuntautumisestaan. Hän tutustuu lopulta ihanaan poikaa ja heillä synkkaa hyvin. Pian jo seurustellaankin. 

Yhdeksäs luokka alkaa ja vaikka Maaritilla on luotettava poikaystävä, silti hän kärsii itsetunnostaan. Mitä jos en kelpaakkaan ? Jos käykin niinkuin viimeksi ? Tulee taas kapina vaihe, vitut kaikesta. Maarit leikkaa hiuksensa siilitukaksi ja värjää kirkkaan pinkiksi. Hän ei aio olla enään massan mukana kulkija. Jos ihmiset katsoo alaspäin joka tapauksessa niin annetaan aihetta ! Viiltely jatkuu vaikka hän yrittääkin näyttää muille ettei välittäisi huuteluista, siltikin hän itkee itsensä uneen joka ilta. 

Yläasteen loppua kohden helpottaa, pian pääsee pois. 

Maarit muuttaa toiselle paikka kunnalle yhteen poikaystävänsä kanssa ja aloittaa ammattikoulussa. Alkuun kaikki on ihanaa kunnos ongelmat taas alkavat nostaa päätään. Nyt hän myöntää asian. Viiltely saa jäädä. Hän menee lääkäriin ja saa pitkät sairaslomat masennuksen takia. Psykologiakin hän tapaa kerta viikkoon...

Mikä on tilanne nyt ? No edelleen taiteillaan. Nyt ollaan taas kapina vaiheessa. Baarireissut mielessä vaikkei ikää vielä olekkaan. Ei kukaan niitä papereita täälä kysy. Nyt päässä on rastat punainen/musta/violetti yhdistelmällä. MItä käy seuraavaksi ? Sitä ei tiedä..

 

Kaunisko ? Mistä saamme syyttää tälläistä ? Ettei vaan olisi meidän iki ihana yhteiskuntamme <3